Kindergrime Workshops

De workshops kindergrime van De Spinnekoppen staan reeds meer dan een decennia bekend als dé workshop die je gevolgd moet hebben, als je iets wil bereiken met kindergrime.

Chrischa Van de Voorde

We danken ons succes aan het feit dat we onze deelnemers echt leren hoe je over kindergrime moeten nadenken, hoe je een gezicht moeten opbouwen. We laten je niet zomaar klakkeloos een paar gezichten van buiten leren. Dat heeft weinig zin, want als je dan later zelf een gezichtje wil ontwerpen, ken je de basisregels niet. Het is veel belangrijker om te weten welke categorieën er bestaan voor verschillende ontwerpen en hoe je volgens een bepaalde methode te werk kan gaan. Zo kan je in de loop der jaren een eigen stijl en repertoire opbouwen, in plaats van zonder nadenken te kopiëren van anderen en eindeloos dezelfde tien gezichtjes te schminken.

kindergrime workshops

Deze methode, samen met onze jarenlange ervaring in lesgeven en onze 25 jaar echte ervaring op schmink-opdrachten, zorgt ervoor dat we over een schat van kennis beschikken die we graag met je delen. Onze workshops zijn geschikt zowel voor mama’s die hun eigen kinderen willen schminken als voor mensen die als echte grimeur opdrachten willen doen. We geven je naast de basiskennis over gezichtsopbouw en penseel- en sponstechnieken ook nuttige informatie mee over wat je mag verwachten tijdens grime-opdrachten; over hygiëne, omgaan met kinderen (en hun ouders!), correct gedrag naar opdrachtgevers toe, en nuttige kennis over verschillende grime-merken en ander benodigd materiaal.

Onze eerste workshop dateert reeds van 2006, en in de daaropvolgende jaren gaven we naast onze eigen, driemaandelijkse workshops ook les voor de Schoonheidsschool en voor talloze verenigingen, jeugdbewegingen en speelpleinwerkingen. Deze jarenlange ervaring heeft ons geleerd wat de beste manier is om de te uitleg geven en mensen te begeleiden, en hoe er voor te zorgen dat iedereen een zeker niveau haalt. Je prille schminktalenten zijn bij ons in goede handen!

Onze workshops duren telkens één volledige dag die is opgedeeld in twee delen. Je kan ervoor kiezen om beide delen te volgen (volledige dag) of enkel het beginners-deel (voormiddag). Zie onderstaande informatie voor verdere details.

previous
 • Beginners
 • Volledig
 • Privé
next

Beginners Workshop Kindergrime

Het Beginners-niveau duurt vier uren, ofwel een hele voormiddag. Mensen die enkel in dit niveau geïnteresseerd zijn, kunnen vóór de middagpauze naar huis gaan.

De inhoud van deze les is als volgt;

 • Basistechnieken voor sponsen en penselen, materialen en hygiëne.
 • De "theorie" van kindergrime; hoe een tekening op een gezicht te benaderen.
 • Voorbeelden en oefeningen voor prinses en vlinder.
 • Voorbeelden en oefeningen voor hond, leeuw, tijger en kat.

Elke stap wordt voorzien van uitgebreide uitleg en oefentijd met persoonlijke begeleiding. Met dit deel heb je een goede basis om aan de slag te gaan met de meest gevraagde gezichten, maar voor een volledige opleiding met een goed begrip van onze werkwijze en technieken dien je ook het middag-deel te volgen.

De Feestwinkel

Nieuw sinds 2018 is onze samenwerking met de bekende winkel De Feestwinkel te Oudenaarde. Met De Spinnekoppen geven we er op regelmatige basis workshops kindergrime voor beginners, telkens van 12u30 tot 16u30. Je leert er een kort overzicht van de basistechnieken, en een acht-tal gezichten. Hou de website van de Feestwinkel in de gaten voor data.

De prijs per deelnemer is €55, het beginners-niveau duurt vier uren, van 9u tot 13u. Na de lunchpauze gaan we verder met kleurenleer, jongensgezichten en meer gevorderde technieken. Indien je inschrijft voor een volledige dag, komt de totale prijs neer op €95.

Wij voorzien zelf alle benodigde schmink-materiaal (TAG Body Art) voor gebruik tijdens de workshop. De deelnemers schminken op oefenhoofden. De workshops gaan altijd door te Merelbeke. We bezorgen je alle info bij inschrijving.

De eerstvolgende workshop met openstaande plaatsen, gaat door op 08 september 2024. Enkel de betaling van het inschrijvingsgeld telt als geldige inschrijving, lees dus onze e-mail, die je ontvangt na het invullen van het onderstaande formulier, aandachtig door als je verzekerd wilt zijn van een plaats.

Voor inschrijvingen, stuur ons een e-mail met je volledige naam, de datum dat je wenst deel te nemen en of het voor een halve of volledige dag is. Dan bezorgen we je alle verdere details.


Kindergrime Workshop Formulier


Volledige Workshop Kindergrime

Voor een complete opleiding en een volledig begrip van onze technieken en werkwijze, kan je best de hele dag deelnemen. Onze namiddagcursus is het vervolg van het beginners-gedeelte. In dit gedeelte gaan we dieper in op het kiezen van de juiste kleuren met kleurenleer, jongensgezichten, gezichtsstructuur, de correcte werkwijze tijdens grime-opdrachten, en het opbouwen van snelheid. Als je de volledige cursus volgt kan je vol vertrouwen zelf aan de slag op grime-opdrachten. Veel oefenen is natuurlijk nog steeds nodig!

Onze cursussen zijn vooral gebaseerd op je eigen creativiteit; net zoals in onze beginners-workshops gaan wij uit van de "theorie" achter kindergrime, zodat je dit later zelf via oefenen kan overbrengen op je eigen ontwerpen.

De inhoud van de lessen is als volgt;

 • Basistechnieken voor sponsen en penselen, materialen en hygiëne.
 • De "theorie" van kindergrime; hoe een tekening op een gezicht te benaderen.
 • Voorbeelden en oefeningen voor prinses en vlinder.
 • Voorbeelden en oefeningen voor hond, leeuw, tijger en kat.
 • Kleurenleer
 • Gevorderde technieken
 • Jongens- en monstergezichten
 • Gezichtsstructuur via het schminken van een schedel
 • Opbouwen van snelheid
 • Vragen en vrije oefeningen

De volledige workshop duurt van 9u tot 17u. Na 17u mag je gerust nog wat blijven plakken voor verzoekjes, extra voorbeelden en vragen.
De prijs per deelnemer voor een volledige dag is €95.

De workshops gaan door te Merelbeke. Je ontvangt alle informatie bij inschrijving. De eerstvolgende workshop met openstaande plaatsen gaat door op 08 september 2024. Enkel de betaling van het inschrijvingsgeld telt als geldige inschrijving, lees dus onze e-mail, die je ontvangt na het invullen van het onderstaande formulier, aandachtig door als je verzekerd wilt zijn van een plaats.

Voor inschrijving, stuur ons een e-mail met je volledige naam, de datum dat je wenst deel te nemen en of het voor een halve of volledige dag is. Dan nemen wij contact met je op.


Workshops Inschrijvingsformulier


Privé Kindergrime Workshops

Je kan ook een Spinnekopje vragen voor privé lessen. Je bent dan welkom om naar ons thuisadres in Merelbeke te komen voor een uitgebreide privéles met constante persoonlijke begeleiding. Daar een individuele les over het algemeen veel sneller vooruit gaat dan een groepsles, is het mogelijk om beide niveau‘s te overlopen in één les van ongeveer 4 tot 5 uren.

workshop

De prijs voor deze lessen is €150, alle materiaal voor gebruik tijdens de workshop inbegrepen. Indien je graag met meerdere personen komt, dan is dit zeker ook mogelijk. Het maximum aantal personen toegelaten voor een privé workshop is vier.

Voor inschrijvingen, stuur ons een e-mail om verder af te spreken.


Workshops Inschrijvingsformulier


grime cheetah
schmink tijger
grime Sterrenmasker

Spin-Facts

Klanten

 • ING
 • Scania
 • Stad Aalst
 • Michelin
 • Open VLD
 • Gemeente Merelbeke
 • De Gordel
 • Daikin Europe

Aanbevelingen

 • VZW Strapop
 • Renolit Belgium NV
 • Sofie Keymeulen
 • Gemeente Merelbeke
 • Beatrijs De Grendel
 • Gemeente Hamme

Bekroningen

 • Body-Art
 • Illusion Magazine
 • Snazaroo
ING::ING Running Tours in alle Vlaamse en twee Waalse steden, 2004, 2005
Scania Belgium::Opendeurdag van Scania Belgium, 2008
Stad Aalst::Koopzondagen in de lente en herfst, 2007, 2008, en de Roefeldag 2005, 2006, 2007 en 2008
Michelin::Animatie in de verkoopsstand van Michelin, in het Woluwe Shopping Center 2007
Open VLD::Sinterklaasfeest te Brussel, 2005, 2006, 2007, 2008
Gemeente Merelbeke::Recepties van het Gemeentebestuur, 2008, 2009
De Gordel rond Brussel::Grimestanden te Overijse, Zaventem, Dilbeek, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008
Daikin Europe::Bedrijfsfeest Daikin te Plopsaland, Kerstfeest 2008
VZW Strapop::"Jullie stijgen er ver bovenuit qua professionaliteit en blijven een goede partner."
- Kim Verlinde
Renolit Belgium NV::"Ik wil jullie heel hartelijk bedanken voor jullie bijdrage aan ons tuinfeest. De kinderen waren duidelijk uitgelaten met hun mooi geschilderde snoet. Hun gezichtjes waren echt prachtig!"
- Nathalie Casteleyn
Sofie Keymeulen::"Mijn dochtertje werd reeds verschillende malen door een Spinnekopje in een mooie poezenprinses omgetoverd tijdens de Gentse Feesten. En het resultaat is nog nooit geëvenaard geweest!"
- Sofie Keymeulen
Gemeente Merelbeke::"We zijn enorm tevreden over jullie!"
- Martine Rogiers
Beatrijs De Grendel::"Ik heb jullie al aan veel vrienden voorgesteld en ze waren allemaal heel tevreden."
- mama van Helena
Gemeente Hamme::"Met deze wil ik nogmaals mijn oprechte dank betuigen voor jullie kindergrimestand zaterdag te Hamme ter gelegenheid van ‘Vlaanderen Feest’. Het was echt een zeer groot succes. Ik wil heel speciaal de juffrouw namens de vele kinderen heel hartelijk bedanken die op een super toffe manier de kinderen gegrimeerd heeft! Het was klassewerk!!!"
- Paul Engelbeen
Body-Art::Tweede plaats in de Internationale Facepaint competitie door Fantasy World Wide, op het Body-Art Festival te Putte
Illusion Magazine::Het Engelse vakblad voor face- en bodypainting Illusion Magazine publiceerde in 2008 een artikel over De Spinnekoppen.
Snazaroo::Eervolle vermeldingen in de Snazaroo Internationele competities van 2005, 2006, 2007